Östersunds Transferintressenter AB ger klartecken för fortsatt investering

Efter att kontraktet för Superettan säkrades i kvalet mot Falkenbergs FF kallade Östersunds FK till presskonferens dagen därpå. Då Östersunds FK tidigare i år har redovisat ett negativt kapital behöver klubben redovisa för SvFF:s licensnämnd att klubben har ekonomiska förutsättningar att fortsätta verksamheten under hela 2023 för att erhålla en Elitlicens för fortsatt spel i Sveriges näst högsta liga. Investeringsbolaget Östersunds Transferintressenter AB, har efter intensiva och givande möten med klubbledningen givit grönt ljus på måndagsmorgonen för fortsatt investering i klubben. 

Föregående vecka påbörjades arbetet med att genomföra de sista byggstenarna för att lägga fram en handlingsplan till Svenska Fotbollsförbundets licensnämnd. En betydande del i denna handlingsplan är att påvisa en stärkt ekonomi för fortsatt drift under 2023. Arbetet har inneburit en kampanj utåt för privatpersoner och sponsorer där en swishkampanj givit över en miljon kronor. Dessutom har sponsorer i form utav utfästelser garanterat sponsring utöver det ordinarie på över en miljon kronor. Under arbetets gång har dessutom samtal med Östersunds Transferintressenter AB pågått för tillskjuta ytterligare aktieägarkapital. 

Jan Oscarson, ordförande för investeringsbolaget meddelar nu att bolaget tillskjuter ytterligare 8 miljoner kronor för att stötta Östersunds FK finansiellt. 

– Engagemanget och stödet vi har sett från allmänheten, där staden brinner för elitfotbollen har varit betydande. Uppslutningen från supportrar, men också från sponsorer visar att elitfotbollen i högsta grad lever i staden Östersund. En minst lika viktig del är att ungdomsakademin får en fortsatt målbild i form utav A-laget, där ungdomar kan fortsätta utvecklas inom föreningen och sträva efter att ta sig till klubbens högsta nivå. Vi har idag lämnat besked till Östersunds FK att vi kommer stödja bolaget med ett aktieägartillskott, och ser positivt på utvecklingen, säger Jan Oscarson.

Mötet med Licensnämnden genomförs idag måndag den 21 november där styrelserepresentanter i Östersunds FK Elitfotboll AB kommer närvara. På mötet kommer det lyftas fram att klubben kommer ha förutsättningar för driften det kommande året.

– Jag är överväldigad över det gensvar vi fått. ÖFK är en underdog, mot alla odds klarade vi kvalspelet och nu att samla in 10 miljoner kronor på bara en vecka är helt otroligt. Vi har gjort allt som är möjligt för oss inför licensnämndens prövning, och jag känner stor tillförsikt säger Tom Pripp, ordförande för Östersunds FK Elitfotboll AB.

Dela artikel