Patrick Kpozo lämnar Östersunds FK för FC Sheriff Tiraspol

Östersunds FK och den moldaviska toppklubben FC Sheriff är överens om en försäljning av spelare Patrick Kpozo som nu byter sin adress till Tiraspol, Moldavien. Den 24 årige ytterbacken har den senaste säsongen varit en given startspelare, där han också varit en av våra mest framträdande spelare som har haft en stor betydelse för klubben sedan han anslöt.

Idag står det klart att Östersunds FK har kommit överrens med FC Sheriff Tiraspol gällande en övergång för Patrick Kpozo. Den moldaviska storklubben har de senaste sex åren vunnit den inhemska ligan, Divizia Nationala, och är ett frekvent lag i UEFA:s turneringar. Den gångna säsongen kvalificerade sig klubben för UEFA Champions League och var laget som fick de största rubrikerna efter vinster mot både ukrainska Shakhtar Donetsk och spanska Real Madrid. Poängen i gruppspelet räckte till för att laget denna vår ska gå in i slutspelet för UEFA Europa League. 

Patrick anslöt till ÖFK under sommaren 2017 efter att ha spelat för stockholmsklubben AIK. Under säsongen 2020 var den ghananska spelaren utlånad till division 1 klubben IFK Luleå där han bidrog starkt. Efter att lånet upphörde återvände Patrick till ÖFK och visade omgående en fin spelarutveckling. 

Under tiden Kpozo har varit i Östersunds FK har det hunnit bli 51 framträdanden och under den senaste säsongen var han en startspelare i 29 av det röd-svarta lagets 30 seriematcher. Han stod för två mål och två assist under Allsvenska 2021.

-Jag skulle vilja tacka ÖFK för tiden som jag har varit i klubben då den varit fantastisk. Supportrarna och folket i stan har alltid varit viktiga för mig sedan jag anslöt, och jag har fått den uppbackning som en spelare bara kan drömma om. Det är svårt att säga hejdå men jag har kommit till den punkt när livet måste gå vidare mot nya utmaningar. Klubben kommer alltid finnas i mitt hjärta och jag önskar dem all lycka den kommande säsongen, säger Patrick Kpozo.

-Patrick har haft en mycket fin utveckling under sin tid i Östersunds FK, där han framförallt under senaste säsongen visat att han är en bra spelare med en ännu högre kapacitet. Vi önskar honom stort lycka till med sina nya utmaningar, säger Stefan Lundin, fotbollschef i Östersunds FK

Dela artikel