Potter om utmärkelsen: – Jag känner mig stolt

I onsdags fick Graham Potter utmärkelsen ”Hedersdoktor” vid Mittuniversitetet.

– Det var en stor överraskning och en stor ära, säger Graham Potter.

Hedersdoktor utnämns som en uppskattning för framstående insatser inom något av Mittuniversitetets områden eller för den region där Mittuniversitetet verkar.

Hedersdoktoratet innebär att de utsedda personer kan titulera sig som doktor.

– Jag känner mig stolt över utmärkelsen och jag känner mig stolt över det vi har gjort för Östersund. Men samtidigt hade jag ju aldrig blivit uppmärksammad om det inte hade  funnits så många människor som gör ett fantastiskt jobb i klubben. Det är ett team, säger Graham Potter.

Förutom Potter utsågs också Åsa Bergman (koncernchef och vd på Sweco) till hedersdoktor i onsdags. De nya hedersdoktorerna installeras officiellt den 12 oktober under Mittuniversitetets akademiska högtid i Östersund.

– Jag vill tacka all som tycker att jag var värd den här utmärkelsen, säger Graham Potter.

Så här säger Susanna Öhman, dekan på Fakulteten för humanvetenskap, om utmärkelsen:

– Graham Potter utses till hedersdoktor vid Mittuniversitet för sitt ledarskap där prestation, integration, kultur och mod kombineras på nya innovativa sätt. Det finns många sätt att beskriva hans ledarskap och hur han bygger gruppens identitet. En uppmärksammad satsning är de årliga kulturevenemang som syftar till att utmana och flytta gränserna för vad som känns bekvämt för spelare och ledare.

Dela artikel