Rekordintresse – igen – för ÖFK:s och Östersundshems Knatteskola

ÖFK:s Knatteskola, som genomförs i samarbete med Östersundshem, slår deltagarrekord – igen.
– Det känns som ett betyg på att vi gör någonting bra, säger Robin Bramsered, ansvarig för Knatteskolan.

Trenden har varit tydlig de senaste åren.

Knatteskolan växer och i år slogs rekordet för antalet deltagande barn på nytt. Alla träningsgrupper fylldes snabbt och totalt genomförs 14 träningar för de drygt 200 deltagande barnen, innan avslutningen i september.

– Responsen har varit positiv både bland föräldrar och barn och det är jättekul att höra att man är nöjda med vad vi gör, säger Bramsered.

I ÖFK finns en vision att skapa ett livslångt intresse för fotbollen – oavsett om det slutar vid just ett intresse eller att man fortsätter att spela fotboll.

– ÖFK:s och Östersunshems främsta mål med Knatteskolan är att väcka ett intresse för sporten fotboll och att det slutar med att de fortsätter. Vi har barn från Ås, Frösön, Brunflo och Bräcke och vi kan omöjligt ta in alla barn till oss, utan vi vill att de börjar i klubben där de bor, säger Bramsered.

Men även om Knatteskolan inte innebär att fortsatt intresse för fotboll finns det andra fördelar för de barn och ungdomar som deltar.

– Hos oss får barnen möjlighet att lära sig mer än bara fotboll. Det är fokus på lek och skratt samtidigt som barnen får vara en del av en grupp och träffa nya vänner, säger Bramsered.

Fotot visar ledarna i årets Knatteskola.

Dela artikel