Revanschsuget ÖFK i den sista träningsmatchen i Spanien

Ett offensivt och motiverat ÖFK mot Lokomotiv Moskva. Kvalificerat motstånd där respekten från ÖFK lyste med sin frånvaro. Snarare tvärtom i den första delen av första halvlek.

Lokomotiv hade ett stenhårt skott i ribban, till vänster om Sixten Molin i 5:e minuten.

Därefter radade ÖFK upp ett fint spel under en period, där de vann boll högt i banan. Fint förarbete av Frank Arin gav Blair Turgott läge, men strax utanför i högergaveln i 11:e minuten.

Ytterligare bra spel några minuter senare då Sam Mensiro, nyper boll, vidare till Turgott som lägger in till Malcolm Stolt som får en fot på den, och insidan av stolpen räddar Lokomotiv.

I 24: minuten är det Lokomotiv, som tar ledningen med 1–0, Francois Kamanov. Matchen är jämn trots allt så här långt. Han blir dock tvåmålsskytt då han bara några minuter senare sätter 2–0.

ÖFK viker inte ned sig, tvärtom, de flyttar upp och fortsätter vilja mer. Men Lokomotiv ställer snabbt om i 36: e minuten och det är plötsligt 3–0.
Halvlekens bästa målvaktsinsats står Sixten Molin för, i 43:e minuten, men bollen är i fortsatt spel och Lokomotiv lyckas tråckla, nästan springa in den i mål. Halvtidsvila med 4–0 till Lokomotiv.

Andra halvlek och bra tempo hos ÖFK. Blair Turgott gör en snygg individuell släppning av boll mellan sina egna ben, skickligt. Förarbetet leder in till Henrik Bellman som drar på sig en straff till ÖFK. Den straffen vill sig inte, stolpe, målvakt och vidare ut.

ÖFK vill mer, har initiativ och får några fina chanser och lägen, men reduceringen vill sig inte. De fortsätter kriga högt upp i banan, vill vinna boll, och gör det bra.
Resultatet ser inte ut att påverka, ÖFK lägger sig inte utan visar moral trots uppförsbacke.

ÖFK fortsätter producera fina lägen, i andra halvlek. Har väldigt bra tryck och visar kvalité. Krigar till sig boll. Ligger kvar högt upp, för att snabbt kunna ställa om. Ludvig Fritzon drar en stenhård nick strax till höger om Lokomotiv, det saknas inte vilja hos de våra. Positivt!

ÖFK spelar oavgjort i andra halvlek. Matchen slutar dock 4-0 till Lokomotiv Moskva.

Trots resultatet denna sista försäsongsmatch under träningslägret, syns flera ljusglimtar i årets trupp.