Så var andra försäsongsmatchen

Andra försäsongsmatchen, ÖFK mot Lokomotiv Moskva. Vitklädda ÖFK ställde upp en trebackslinje från start mot ett rödgrönt Lokomotiv Moskva.

ÖFK är pigga, energiska redan från start. I andra minuten stod Blair Turgott rätt, knep bollen och rörde sig fint in i boxen, men kom tyvärr inte längre än så.

Sen dröjde det bara till 4:e minuten

Ett snyggt inspel från vänster då Ludvig Fritzson hittar in till Blair Turgott som enkelt petar in den till vänster om målvakten, 1-0.

Bara ett ögonblick senare har ÖFK press högt i banan, Malcolm Stolt skottfintar och är när ett avslut. ÖFK fortsätter att pressa högt i banan, återigen ett framspel, även den här gången till Malcolm Stolt som går på avslut, men går strax utanför högerstolpe.

Fortsatt press från ÖFK. Strategin, att ligga högt i banan och våga märks. 10:e minuten och ÖFK fortsätter med fint spel, initiativ och framåtrörelse. Felix Hörbergs inlägg blir till en hörna.

ÖFK öppnar starkt.
I 16:e minuten är det Lokomotiv Moskva som besöker ÖFK´s planhalva, en hörna till vänster om Aly Keita, som ÖFK fint tar hand om, kontrollerat.

Första egentliga farligheten från Lokomotiv i 20:e, skott strax utanför straffområdet, som går över Keita, mitt över målet.
Ludvig Fritzson är het, ÖFK är heta, och de första dryga tjugo minuterna är deras till största delen.
Lokomotiv trycker ned ÖFK allt mer i banan, efter de inledande 23 minutrarna. I 30:e minuten krigar Isak Ssewankambo till sig bollen, inspel till Blair Turgott, men den hittar inte in. Strax efter är det Lokomotiv, som hittar ytor. Aly Keita får sträcka ut sin fulla kroppslängd, kontrollerat, och tippar ut ett kanonskott till högerhörna.

40:e minuten, Lokomotiv, kommer ned till höger, en svårkontrollerad boll som via touch på ÖFK-spelare oturligt landar i bröstet på Erik Haugan, och Aly Keita har ingen möjlighet att ta hand om den, Lokomotiv kvitterar genom självmålet.

Malcolm Stolt nickar in i mål efter ett fint inlägg från vänsterkanten, det blir bortdömt, i nuläget oklart varför, dock inte offside. ÖFK går till halvtidsvila efter första halvlek, och gör en klart pigg insats.

Andra halvlek

Byten hos ÖFK, in kommer Marco Weymans, Frank Arhin, Henrik Bellman, direkt. I 47:e minuten smyger Henrik Bellman upp i boxen, får ett fint inspel från Blair Turgott, bollen ut till vänster, fint inspel, och fint uppfattat. Hittills ett något motståndskraftigare Lokomotiv Moskva, än i första halvlek, och ett fortsatt energiskt ÖFK efter 5 minuter in i andra halvlek.

ÖFK får med sig en hörna efter fint mottagande av Blair Turgott på högerkanten i 53:e minuten. Marco Waymans hittar en fri Sam Mensiro som får kontakt, men lägger den strax över.
56:e minuten, Frank Arhin inne i boxen, slår in den och den tar på armen hos en Lokomotivförsvarare, domaren dömer straff. Blair Turgott slår en hård straff, som räddas, en bra räddning ska sägas, Blair Turgott såklart besviken.

Lokomotiv Moskva byter målvakt i 63: minuten.

Spelet är i ett läge där båda lagen försöker ta kommandot, det böljar fram och tillbaks.
Ett farligt skott tvingar återigen Aly Keita att snyggt sträcka ut, tippar skottet över ribban. I 70:e minuten är det dags igen för Aly Keita som gör en mycket bra räddning efter ett stenhårt skott till vänster om honom.

Fortsatt kamp om boll från båda lagen, viss press av Lokomotiv Moskva dock, under en period.
I 77:e minuten, frispark för Lokomotiv med läge strax snett utanför straffområdet, till höger. Sätter ÖFK försvaret lite på prov, Lokomotiv pressar på allt mer. Någon minut senare ett farligt inlägg som passerar Aly Keita, Marco Weymans slår bort.

Något lugnare tempo från båda lagen, ÖFK försöker komma längre upp i banan.
I 85:e minuten får dock Lokomotiv utdelning, de gör 2-1. Lokomotiv fortsätter sin press, styrkta av sitt mål.

I  slutminuten nick in bakom Aly Keita, 3-1 till Lokomotiv Moskva. På övertid lägger Henrik Bellman ett snyggt inlägg som Pontus Kindberg lägger på pannan, men den smiter ut till höger om stolpen.

Det blir också till slutsiffrorna i denna vänskapsmatch mellan Lokomotiv Moskva och ÖFK.