Spelschema för säsongen 2020 – förtydligande från ÖFK

Idag har den Allsvenska spelordningen publicerats och där framgår det att IK Brage står som ett Allsvenskt fotbollslag och att Östersunds FK i den spelordningen spelar i Superettan. Det här är förstås bara en tillfällig information eftersom ÖFK sedan tidigare har överklagat Licensnämndens beslut att inte tilldela ÖFK någon elitlicens för 2020.

Svenska Fotbollförbundet har alltså nu släppt spelordningen för de första omgångarna i Allsvenskan 2020 men kommer också att släppa spelordningen för Superettan i fotboll. Eftersom Svenska Fotbollförbundets Licensnämnd har nekat ÖFK elitlicens för Allsvenskt spel 2020 har IK Brage, från Borlänge, fått en förfrågan av Svenska Fotbollförbundet om de är redo att spela i Allsvenskan 2020. 

Det här är förstås något som förbundet, enligt de regler som finns, måste göra. Svenska fotbollförbundet är mycket medvetna om att ÖFK har överklagat Licensnämndens beslut till Överklagarnämnden, ett ärende som kommer att tas upp på onsdag kväll vid ett möte i nämnden.

Så länge Överklagarnämnden inte har kommit med något beslut i ärendet så står IK Brage som ett allsvenskt lag samtidigt som ÖFK är placerat i Superettan. 

För att hantera det ordinarie förberedelsearbetet inför säsongen 2020 har SvFF:s Tävlingsavdelning kontaktat IK Brage och lämnat ett villkorat erbjudande, dvs att, under förutsättning att beslutet står fast, ersätta Östersund i Allsvenskan 2020.

Svenska Fotbollförbundet har informerat ÖFK om detta och vi är mycket medvetna om att förbundet måste agera på det här sättet i detta skede. Samtidigt har Svenska Fotbollförbundet talat om att skulle Överklagarnämnden ändra Licensnämndens beslut, ja då kommer ÖFK att ta över IK Brages plats i Allsvenskan 2020. 

-Vi har en dialog med Svenska Fotbollförbundet i det här ärendet som rör spelordningen samtidigt som vi är övertygade om att Överklagarnämnden kommer att ge oss rätt i det här ärendet och därmed kommer vi att spela i Allsvenskan nästa säsong, säger Lennart Ivarsson, VD i ÖFK.

Spelordningen för Allsvenskan hittar ni här!

Dela artikel