Det räcker nu!

Inte en kvinna till. De senaste veckornas fokus i samhällsdebatten har handlat om män som mördar kvinnor. 

På kort tid har minst 5 kvinnor dödats av män i år, vilket är 5 för mycket. Det är tyvärr inget nytt, utan siffrorna är i det närmaste konstanta varje år. I genomsnitt dödas 15 kvinnor i Sverige varje år av män de har eller haft en relation med.

ÖFK som förening har ett ansvar att motverka sexism, kvinnofientliga värderingar och att stå upp för allas lika värde. Det är inte bara tomma ord utan det ska genomsyra hela vår verksamhet. Det ska finnas i vårt DNA. 

I samarbete med Kvinnojouren i Jämtland kommer vi med start i akademin att genomföra ett antal utbildningar när det är lägligt utifrån läget med pandemin, för att sätta fokus på detta samhällsproblem. Vi i ÖFK är en del av samhället och en viktig röst. Vi har som rörelse ett ansvar och en skyldighet att motverka, utbilda och synliggöra strukturella problem. 

Vi uppmanar alla som delar vår värdegrund att stötta er lokala kvinnojour som gör en fantastisk insats där samhället inte alltid räcker till. 

Kvinnojouren i Jämtlands fond, Gunhilds fond, startade efter att en kvinna i Jämtland blev dödad av en man. Fondens medel går oavkortat till kvinnor och barn som har behov av stöd, skydd, och hjälp med ekonomin bland annat. 

Lämna gärna en gåva till Gunhilds fond genom att swisha till: 123 422 84 17 

Dela artikel