En härlig vinst i hemmapremiären

ÖFK började matchen bra, höll mycket boll och hade lite tryck inne i Trelleborgs straffområde redan efter 2-3 minuters spel. Trelleborgs FF drog hem väldigt mycket folk och kunde avvärja det tryck som ÖFK hade i deras straffområde.

I åttonde matchminuten hade Simon Kroon ett bra läge, skottet som Kroon fick iväg gick precis utanför Andreas Beck Larsens vänstra stolpe. Sedan hade Jakob Hedenquist två riktigt bra chanser i matchminut åtta och tio. Den första chansen var ett skott över och minuten senare hade samme Jakob en nick utanför Trelleborgs mål.

Därefter kom en tid då ÖFK slarvade i försvaret och Trelleborg radade upp flera halvchanser, dock utan att det blev riktigt farligt.

Jamie Hopcutt började på bänken förra matchen men var den här gången en startspelare, Hopcutt fick ett bra läge i 24:e minuten men skottet gick en bra bit utanför målet.

Strax före att matchuret visade en halvtimme spelad nådde Trelleborgs Filip Bohman som nickade bollen i Aly Keitas högra stolpe. Matchens klart vassaste chans så långt och detta efter en bra period för Trelleborg.

Första halvleken kan bäst sammanfattas att ÖFK var det bättre laget första halvan och gästerna Trelleborg skapade mer chanser sista 20.

I andra halvleken var hemmalaget lite mer aggressivt i offensiven och radade upp målchanser. Jamie Hopcutt hade sitt bästa läge när han tog emot bollen i offensivt straffområde, vände om och sköt ett skott som Trelleborgs målvakt Larsen räddade med nöd och näppe.

-Nästa gång kommer den där chansen att gå i mål, sa Hopcutt efter matchen med glimten i ögat. Vi skapar lägen och det kändes riktigt bra idag.

ÖFK skapade chans på chans men utan att göra något mål. De 1612 i publiken börjad misströsta men i den 76:e minuten kom chansen för ÖFK, Adjoumani jobbade till sig en boll nere vid vänster hörnflagga och slog ett perfekt inlägg på pannan hos Jakob Hedenquist som såg till att göra säsongens första mål för ÖFK.

Efter målet lyfte Trelleborg upp sitt lag, började skapa några farliga halvchanser, hade en nick som Keita räddade snyggt men i övrigt inga onödigt farliga chanser. ÖFK vann därmed sin första match för denna säsong i Superettan och gör det rättvist.

-Det var riktigt skönt med en seger idag, jag tycker att vi gör en bra match och skapar bra chanser, sa Jakob till Discovery + efter matchen.

Jakob fortsatte med analysen:

-Vi blir lite låga i vissa lägen men jag tycker att vi gör en bra insats idag.

Efter matchen var Graham Potter och hälsade på några av spelarna i ÖFK, Jamie Hopcutt hade ett långt samtal med Potter som tillsammans med familjen besökte Jämtkraft Arena och såg när ÖFK vann med 1-0.

-Så roligt att se ÖFK vinna idag. Jätteroligt och kul att vara här, sa Graham som befinner sig i länet för lite påsklov.

ÖFK spelar nästa match borta mot Varberg nästa lördag innan Örgryte väntar på hemmaplan om två veckor.

Östersunds FK – Trelleborg 1-0 (0-0)

Mål: Jakob Hedenquist (76)
Byten ÖFK: Albin Sporrong (ut 59), Henrik Norrby (in 59), Simon Kroon (ut 69), Simon Marklund (in 69), Jamie Hopcut (ut 80), André Nader (in 80), Nebiyou Perry (ut 80), Ahmed Bonnah (in 80).