Göran Melins insamlingsstiftelse (GMIS) börjar verka i Östersund tillsammans med ÖFK

Göran Melins insamlingsstiftelse skall som huvuduppgift förmedla stöd från givare direkt till behövande barn och ungdomar med anknytning till Sundsvall/Västernorrland.”

Från och med oktober kommer dock stiftelsen, initialt tillsammans med ÖFK, även verka i Jämtland/Härjedalen.

-Vi har länge letat efter att kunna utveckla GMIS på något kreativt sätt och efter vårt möte med Martin på ÖFK där vi landade i gemensamma värderingar och samsyn blev steget till vårt samarbete enkelt att ta. säger grundaren Fredrik Hallstensson.

-Vi hade ett positivt möte och kände ganska omgående att detta är något vi vill stötta samt delta i, att goda krafter vill verka i vår region känns otroligt kul och givande, säger Martin Johansson i ÖFK.

Första insatsen blir att byta ut fåtöljer på Barn-och ungdomsavdelningen vid Östersunds Sjukhus. Det är något dom velat göra under ett tag och blir en välkommen investering.

-Det här samarbetet ger oss på Barn-och ungdomsmedicin möjligheter att göra det där extra för våra sjuka barn och ungdomar”, säger Christin Åsell-Öberg lekterapeut på barn-och ungdomsavdelningen.

Fredrik Hallstensson säger såhär om framtida projekt i Jämtland/Härjedalen, samt kommenterar första insatsen på Östersunds Sjukhus.

-Vi ser verkligen fram emot att få uppmuntra och stötta barn och ungdomar som varit med om något extra tufft i livet i Östersund med omnejd. Vi startar upp vårt samarbete tillsammans med ÖFK med att stötta Östersunds sjukhusbarn-och ungdomsmedicin och att köpa in fåtöljer till ett antal vårdrum för att öka trivseln för de som tvingas gästa avdelningen av någon anledning. Men många fler projekt framåt hoppas vi på.

Bild: Fredrik Hallstensson, grundare av stiftelsen, tillsammans med Elin Malmsten, också verksam inom GMIS.

För att läsa mer om stiftelsen uppkomst och inriktning, gå gärna in och läs på hemsidan:

www.gmis.se

”Alla barn har rätt till ett bra liv även om de drabbas av sjukdomar eller andra saker i livet…”

Dela artikel