Kulturhuset Stadsteatern och ÖFK presenterar Chimamanda Ngozi Adichie på Stora scenen

Imorgon, den 26 november, gästar den prisade författaren Chimamanda Ngozi Adichie Kulturhuset Stadsteatern och Stora scenen för ett samtal med journalisten Amie Bramme Sey. Sidekick är ÖFKs stjärna Judith Baker som har varit med sen kulturarbetet startade i klubben, och delaktig i bokklubben som Chimamanda Ngozi Adichie skickade sin hälsning till. Hon är sedan tidigare lärare. ÖFKs tidigare lagkapten Brwa Nouri har skickat en videohälsning från Bali. Samtalet blir finalen för Internationell författarscens 20-årsjubileum som firats under 2018.

 

Chimamanda Ngozi Adichie, född 1977 i Nigeria, är en av världens främsta författare. Sedan debuten 2004 med Lila hibiskus, har hon hyllats för ett flertal romaner, bland andra Americanah och En halv gul sol som tilldelades Orange Prize för Fiction 2007. Hon har även rönt stor framgång och uppmärksamhet för sina manifest Brev till en nybliven förälder (2017) och Alla borde vara feminister (2014) som samplades av artisten Beyoncé på låten Flawless (2014). Alla borde vara feminister distribuerades också till samtliga elever som gick i andra klass på gymnasiet när den utkom i Sverige 2016.

 

2014 fick Östersunds FK en videohälsning av litteraturvärldens Messi, Chimamanda Ngozi Adichie. En hälsning som fick spridning världen över.

 

–  Jag får nypa mig i armen, jag tror inte att det är sant! En av världens mest inflytelserika författare kommer till Stockholm och det är Östersunds FK tillsammans med Kulturhuset Stadsteatern som bjuder in. Det känns stort, på gränsen till ofattbart. I Östersunds FK har vi jobbat med kultur för att vinna matcher, på och utanför planen, sedan 2012 och det här känns som en härlig belöning för att hårt arbete lönar sig, säger Karin Wahlén, kulturcoach i Östersunds Fotbollsklubb.

Här kan du läsa mer om Adichies besök på Kulturhuset, Stockholm.

Dela artikel