Malin Andersson Junkka: Jag är tacksam för våra egna fotbollsproffs här på Jämtkraft Arena

Många drömmer om att bli fotbollsproffs. Men bara en bråkdel av alla som tränar och lägger ned blod, svett och tårar uppnår sin dröm att ha fotbollen som jobb. Skador, avsaknad av talang eller motivation och yttre möjligheter sätter stopp för de flesta. 

Somliga når högst upp i fotbollsvärlden. En av dem är Lamine Yamal, som debuterade i FC Barcelona som 15-åring. I veckan startade 17-åringen mot PSG i Champions League. Hur den matchen gick är nu historia men Yamal har lyckats med något som många drömmer om.

Foto: David Lidström Hultén / Getty Images

I Sverige finns 600 000 aktiva fotbollsspelare. Och av dessa har ett fåtal lyckliga nått sin dröm om att spela fotboll på heltid. Några av dem får knyta på sig fotbollsskorna dagligen och gå på sitt jobb på Jämtkraft Arena och representera ÖFK i Sveriges näst högsta liga. Det är inte illa och det är vi supportrar glada för. ÖFK bjuder på dramatik och underhållning i stort sett året runt. 

Det är lätt att ta den här underhållningen på hög nivå för given. Men om man tänker på alla sammanlagda träningstimmar som Jamie Hopcutt, Ali Suljic, Simon Marklund, Andrew Mills och alla de andra i ÖFK:s trupp lagt ned på fotbollen för att ta sig hit så förstår man hur svårt det varit att ta sig hit där de är just nu. Och tänk er alla skador de ådragit sig men de har kämpat sig tillbaka för att göra det de älskar. Kevin Jablinskis knäskador, Kristian Novak som är på god väg tillbaka och Sebastian Karlsson Grach som vi snart får se på planen igen. Vilka hjältar! 

Foto: David Lidström Hultén / Östersunds FK

Vi har ett lag i Superettan med målet att gå upp i Allsvenskan inom de närmsta åren. Vägen dit är inte spikrak. Fotboll kan vara så enkel, vacker och lätt när allt går som det ska. Målgörare som hittar rätt, skadefria perioder för spelarna och harmoni i det egna spelet. Men oftast handlar det för tränarna att parera och lappa och laga efter läge. Att vara fotbollstränare måste vara ett av de svårare jobben i världen. Den där givna uppställningen som man tänkte sig grusas ofta av sjukdomar, skador och annat. Men det är så idrotten är. Den är helt oförutsägbar och det är det som är så underbart! Ingen vet hur nästa match kommer att gå och det bygger upp både spänning och känslor. 

Foto: David Lidström Hultén / Östersunds FK

På lördag väntar Örgryte som inte fått med sig en enda trepoängare hittills. Det blir två revanschsugna lag som möts på Jämtkraft Arena men jag har skrivit det förr och gör det igen. Hemmaplan ska innebära trygghet och det ska vara omöjligt att ta tre poäng av oss. Det är jag säker på att våra egna fotbollsproffs kommer att se till!

Vi ses på arenan! 

MALIN A JUNKKA

Dela artikel