ÖFK optimistiska inför det viktiga mötet på onsdag kväll

ÖFK jobbar vidare med att förbättra ekonomin i föreningen och insamlingen har nu kommit upp till drygt 14 miljoner kronor. Dessutom är alla skatter betalda och lönen planeras att betalas ut i december som planerat.

De senaste två veckorna har ÖFK:s arbete med att få in externa pengar haft stora framgångar, drygt tre miljoner kronor har kommit in.

På onsdag har Överklagarnämnden på Svenska Fotbollförbundet möte där ÖFK:s överklagan från Licensnämnden kommer att tas upp. Licensnämnden nekade som bekant ÖFK Elitlicens för 2020, något som är ett måste för att få spela i Allsvenskan.

-Vi har skickat in alla dokument och uppgifter till Överklagarnämnden och kommer att ha samtal med dem i samband med deras möte på onsdag kväll. Vi tycker att vi har starka skäl till att Överklagarnämnden ska ändra Licensnämndens beslut och är övertygade om att vi kommer att spela i Allsvenskan nästa säsong, säger Lennart Ivarsson, VD för Östersunds FK.

-Vi har haft några tuffa månader och fortfarande saknas några miljoner kronor för att vi ska vara nöjda, men vi har kommit en bit på väg. Vi är otroligt tacksamma för all hjälp vi har fått så här långt, säger Lennart Ivarsson.

Dela artikel