ÖFK-Sirius så var matchen

Studenternas i Uppsala var skådeplats för ÖFK som mötte Sirius denna lördagseftermiddag med ett 50-tal tillresta supportrar på plats för att stötta ÖFK.

ÖFK presterade flera farligheter i första halvlek även om Sirius hade ett större bollinnehav i jämförelse, vilket också innebar att ÖFK fick försvara sig en hel del.
Sirius Christian Koaukou lade in 1–0 i minut 30 och det stod sig fram till halvtidsvila.

Andra halvlek är det så klart ett suget ÖFK som krigar för sin plats i Allsvenskan. Felix Hörberg in och Francis Jno-Baptiste ut, från start i ÖFK.

I 57 :e minuten är Ludvig Fritzon ett hårstrå från att få dit pannan efter Charlie Colketts hörna från höger. Sedan följde en längre sekvens  under 4-5 minuter där ÖFK pressar Sirius i jakt på kvittering.
Marco Weymans  gick ut och Sebastian Karlsson-Grach in i 65:e minuten. I 74:e minuten: Isak Ssewankambo slog en härlig passning som ställde Sirius, Felix Hörberg tog skott efter löpning, en bra chans som kunde ha resulterat i kvittering. Trots en hyfsad press från ÖFK i slutminutrarna så räckte det inte till hela vägen.
Slutresultat blir 1-0 till Sirius.