ÖFK-tv: Jenny om planen för tester och träningen närmaste tiden

Idag återsamlas spelare och ledare i ÖFK för att starta upp säsongen 2020. Jenny Larsson ansvarar tillsammans med övriga i fysioteamet för tester.

-De kommer att få springa lite i ÖP-hallen i morgon och sedan blir det mycket andra tester i veckan, berättar Jenny.

Sex veckors ledighet är över för spelarna i ÖFK. Men tro inte att spelarna har legat på latsidan under ledigheten, innan de åkte på ”semester” fick de ett noggrant träningsschema som de skulle sköta. Allt för att vara i bra fysisk status när de återvänder till träning.

-Det handlar om att bibehålla en bra kondition. Spelarnas träningsupplägg under ledigheten har sett lite olika ut men målet har varit att de ska vara i god form nu när vi kör igång igen, berättar Jenny Larsson.

En efter en dök spelarna upp på Jämtkraft Arena. En efter en bytte de om i omklädningsrummet som de lämnade i november månad. Ronald Mukiibi, Henrik Bellman, Noah Sonko Sundberg, Rewan Amin och många fler tog plats i gymmet.

-Det är skönt att det drar igång igen. Det har varit skönt att vara ledig men nu blir det att köra hårt, säger Ronald Mukiibi och drar på sig träningskläderna.

Spelarna kramade om varandra, Ian kramade om spelarna och hälsade dem välkomna tillbaka till ”jobbet”. ÖFK ska nu göra sin femte säsong i Allsvenskan.

-Nu är det viktigt att spelarna kommer igång med sin fotbollsträning. Allt eftersom ska vi stegra träningen, men de är inte vana vid underlaget eller att träna med boll, förklarar Jenny.

Första träningen i ÖP-hallen blir i morgon tisdag klockan 11.00.

Glöm inte bort att köpa säsongskort för Allsvenskan 2020! Så här gör du!

Dela artikel