ÖFK-tv: Oscar ser till att spelarna är fysiskt redo

En av många stödfunktioner runt ÖFK:s lag är fysioteamet. Oscar Ljungblom håller i uppvärmningen på varje träning men ska också se till att spelarna sköter gymträningen på rätt sätt också.

Oscar Ljungblom kom ny till ÖFK för drygt ett år sedan. Hans uppgift är enkel men också svår: se till att spelarna är så starka och vältränade som det bara går!

När träningen på Jämtkraft Arena startar står han och instruerar spelarna när de tänjer och stretchar. Han ropar ut hur spelarna ska göra och spelarna lyder.

-Spelarna är duktiga och har gjort framsteg under det här året. Jag tycker att de är starkare nu och bättre tränade, säger Oscar när han står och pustar ut efter en träning på Jämtkraft Arena.

Oscar jobbar också mycket med att få spelarna att äta rätt och där är den gemensamma frukosten otroligt viktig. Alan och Jude Barker håller i frukosten och ser till att spelarna får den där fina starten på dagen som de behöver för att orka.

-Ja, den är toppklass och har så varit hela tiden. Det spelar ju ingen roll om du tränar rätt men äter fel och då är frukosten väldigt viktig för spelarna.

Dela artikel