ÖFK:s ordförande Bo Ottosson har ordet

Jag och styrelsen ber om ursäkt för dålig kommunikation och information den senaste tiden. Vi vet att det finns ett enormt starkt stöd för ÖFK.  Många hör av sig med ideer, tips, gåvor men även med frågor, funderingar samt oro.  Vi försöker besvara och finnas för media, sponsorer, anställda, medlemmar, suppporters, ledning, a-lag, leverantörer mfl.   

Dock hinner vi inte med i den grad vi önskar.  Att parera våra framgångar och motgångar detta år är en stor utmaning men vi som styrelse och sportslig ledning har tagit vår uppgift på största allvar.  Vi har som styrelse nu suttit i ca 5 månader. Vi har inte uträttat stordåd. Vi kanske inte fyller den kostym som alla förväntar sig. Men vi arbetar med stor seriositet, långsiktighet och engagemang. 

Vår VD Martin Johansson har på egen begäran avgått och detta av personliga skäl.  Även ledamot Niklas Edbjörk har indikerat en kort tid tillbaka att av personliga skäl finns inte tiden att lägga längre, då han kommer befinna sig utomlands stora delar av året.  Båda kommer dock fortsätta vara engagerade i klubben men i andra roller. 

För mig är elitfotboll en ynnest, en förhöjning av livskvalité i Jämtland. När lag som IFK Göteborg, Hammarby, Djurgården och AIK kommer på besök – nyper jag mig i armen för att försäkra mig om att det är sant. 

Tillsammans har vi tidigare uträttat stordåd, jag tänker då på uppgången till allsvenskan, knallen i Galatasaray, hela Europa äventyret med bortamatchen mot Arsenal som en höjdpunkt. Men vi kan inte leva på det som varit. Det allsvenska kriget om position i Allsvenskan pågår och verksamheten ska bedrivas. Vi måste leva i nuet och ta tag i framgångar såsom motgångar. 

Nu har stora delar av det europeiska transferfönstret stängt, och som ni alla sett har det för ÖFK:s del blivit försäljning av en spelare, Hosam Aiesh. Vi har arbetat för att uppnå den budget årsmötet beslutade gällande spelarförsäljningar men vi kommer med största sannolikhet inte nå budget. Vi kommer under året fortsätta arbetet gällande spelarförsäljning.  En viktig del i spelarförsäljningar är att som klubb är man inte ensam om att besluta om bästa deal.

Aktörer såsom spelare, agenter, klubbar, advokater är alla del i försäljningsprocessen. Här krävs kunskap, tålamod, uthållighet och strategi. Vi har förvärvat många nya talanger som i vår miljö kommer att utvecklas till fantastiska fotbollsspelare och som vi redan vet att Europa börjat följa. Tillsammans utgörs vårt A-lag idag av oerhört många talanger som behöver tid, förtroende samt stöd att utvecklas av vår sportsliga ledning. 

Vi som styrelse har sedan någon månad tillbaka börjat arbeta med ett investerarupplägg. Detta skall generera privat eller offentligt riskkapital i syfte att skapa kapital till Elitfotboll AB. Vi vet att detta är nödvändigt för att skapa uthållighet och långsiktighet då vi vet att fotbollsresultat kan variera.  Över tid behövs kapital för spelarförvärv men även för årets likvida svängningar, våra samtal pågår och är nödvändiga. 

Vår ekonomi är omdiskuterad vilket alla allsvenska klubbar är från tid till annan. Detta år mer utsatt än någon annan klubb med anledning av att vår tidigare ordförande samt vårt dotterbolag Driftaren är brottsanklagad samt domen som FIFA nyligen tilldelat vår tidigare spelare Saman Ghoddos samt ÖFK transferförbud. Detta är händelser som inträffat för många år sedan men som nu aktiverats.  

Slutligen blir min uppmaning till alla ÖFK:are:  Vi behöver ert stöd nu – vad du/ni än vill bidra med, så är det viktigt. Vi har tack vare några fantastiska personer fått in lite större medel, men vi behöver allt smått till stort. Kan 5 000 jämtar ta sig till London och överrösta hemmaklacken på Emirates, så tror jag att alla jämtar tillsammans kan ta sig samman och lösa denna utmaning. 

ÖFKs behov är akut, det handlar inte om mig eller någon annan person i ÖFK – utan det handlar om klubben. Ett exempel, om till exempel 5 000 jämtar skänker 1 000 kronor var så skulle det innebära 5 miljoner kronor in till klubben. Vi kommer jobba livet ur oss för att lösa detta och hoppas ni är med oss! ÖFK är hela Jämtlands lag och i detta nu behöver ÖFK hjälp av alla Jämtar!
Men jag vill ändå säga, alla bidrag är välkomna och nödvändiga – vi skall tillsammans försöka lösa detta tuffa år. Vi ger oss aldrig!

Gåvor via bankgiro kan ni sätta in på: 5048-2207

Vill ni swisha in bidrag kan ni göra det på följande nummer:123 003 77 47

Eller gå in på vår kampanjsida

Ordförande Bo Ottosson 

Östersunds Fotbollsklubb

Dela artikel