ÖFK, GIF Sundsvall, Berners och Volkswagen samlar in pengar till Anna Holmlund

I samband med Östersunds FK:s hemmamatch mot GIF Sundsvall, 26 augusti, har ÖFK, GIF Sundsvall, Berners och Volkswagen tagit initiativ till en insamling för Anna Holmlunds rehabilitering och framtid.
ÖFK och GIF Sundsvall i samarbete med gemensamma partners Berners och Volkswagen kommer garantera 100 000kr, men samtidigt uppmana besökare, fans och andra personer att hjälpa till och stötta insamlingen.

”Anna Holmlund är en fantastisk ambassadör för idrotten generellt och i synnerhet en otrolig idrottslig förebild för alla ungdomar, alltid glad, positiv och seriös i sitt utövande. När hon nu drabbats av en väldigt tråkig olycka känns det otroligt bra att vi som fotbollsklubb, i samarbete med ”rivalen Sundsvall”, sponsorer och fans, solidariskt kan hjälpa till och stötta Annas framtida rehabilitering. Vi hoppas att vårt initiativ ska kunna hjälpa familjen Holmlund i nutid och i framtid och hoppas även det skall bli ett återkommande evenemang,” säger ÖFK:s Martin Johansson.

”I Sundsvall har vi varit stolta över Annas framgångar och väl medvetna om det hårda arbete Anna har lagt ner för att nå absoluta eliten. Idag är vi imponerade av det hårda arbete och den målmedvetenhet som Anna och hennes familj lägger ner på rehabiliteringen. Och vi är naturligtvis glada över framgångarna. Men mycket arbete återstår och vi är mycket glada att tillsammans med bästa vännerna och trätobröderna i ÖFK kunna hjälpa till och samtidigt ge ett gott exempel på när idrotten och fotbollen fungerar som bäst, med sammanhållning och solidaritet” säger Johan Nikula, GIF Sundsvall.

”Detta initiativ känns ända in i hjärtat och visar att det finns positiva starka krafter som jobbar för det goda. Vi på Berners har tidigare samarbetat med Anna och har träffat henne ett antal gånger. Hon är en fantastisk personlighet som har en vilja av stål, alltid nära till skratt och glitter i ögonen. Dom flesta vet att Anna var en av världens bästa skidåkare, men hon har också under tidigare år varit en profil i fotboll i Sundsvall. Hon har haft sina bon i både Sundsvall som Östersund och känns som hon har en tillhörighet hos oss alla. ”Att på detta sätt kunna skapa ännu mer möjligheter för Annas framtida rehabilitering & framtid är 100% positiv känsla för oss och jag hoppas att fans, supporters, besökare på fotbollsderbyt sluter upp kring initiativet och visar handlingskraft” säger Berners och VW:s representant Peter Stenberg.

Som publik, åskådare, anhängare, följare – kan även du bidra genom att swisha till
nummer: 123 364 90 50

 

För frågor kontakta:
Martin Johansson – ÖFK
martin.johansson@ostersundsfk.se

Johan Nikula – GIF Sundsvall
johan.nikula@gifsundsvall.se

Peter Stenberg – Berners/VW
peter.stenberg@berners.se

Dela artikel