Östersunds FK har säkrat kapitalanskaffningen

Östersunds FK kan nu med glädje meddela att de medel vi behövde anskaffa för att redovisa ett eget kapital uppgående till minst noll är säkrat. Enligt den senaste prognosen är det ca 8,1 miljoner kronor som behövde anskaffas. Klubben har också velat ha en marginal så inga tvivel kan uppstå när bokslutet ska presenteras, och vi har också säkrat den marginalen. 

Bokslutet per den 31 augusti ska presenteras för Licensnämnden under första halvan av oktober. Det återstår nu ett administrativt arbete att färdigställa bokslutet och presentationen för Licensnämnden. Fram tills redovisningen kommer klubben lägga allt fokus på sammanställningen. Klubben kan meddela att Akademihuset på Jämtkraft Arena har sålts till en person med ett stort ÖFK hjärta. Kansli- samt akademiverksamheten kommer fortsatt bedrivas i huset, men nu till en marknadsmässig hyra och på ett längre hyresavtal. Av respekt för köparen kommer klubben invänta vidare kommunikation gällande köpet till förhoppningsvis kommande vecka. Klubben kan dessutom meddela att majoriteten av de aktier ÖFK erhöll av Captiegenics Capital AB är sålda. Utan de kvarstående aktierna har vi ändå säkrat kapitalanskaffningen. Vi ska också komma ihåg att även fast vi nu känner oss säkra på att klara kraven till den 31/8 ska vi ha fokus på att klara bokslutet för hela 2023. Då kan dessa kvarstående aktier vara en del i att uppvisa ett bra bokslut för helåret. 

Peja Lindholm, VD i Östersunds FK vill lyfta alla som har stöttat klubben

-Det har varit en lång och tuff kamp till mållinjen för att uppnå detta. Här vill jag rikta ett stort tack till alla som engagerat sig. Det är otroligt att många har ett sådant starkt hjärta för klubben. Det är allt från folk som stöttar oss på matcherna och supportrar som köper soffbiljetter inför våra matcher till våra fantastiska volontärer som ser till att matcharrangemangen går runt. Dessutom våra ovärderliga sponsorer och ÖTIAB har tillsammans gjort att vi har tagit oss så här långt. Utan er hade detta inte varit möjligt.

-Med detta i ryggen ska vi nu stötta laget i lördagens bortamatch mot Utsiktens BK. Vi går för 3 poäng. Vi gör ju allt detta för att det är fotboll vi älskar och vill se. ÖFK består inte bara av laget i Superettan. Vi har vårat damlag, akademilaget och våra breddlag som vi också ska vara stolta över. Det är alla laget tillsammans som är ÖFK med dess ledare , stab, kansli, styrelser, Falkarna och alla andra supportrar.

Vi ger oss aldrig!

Dela artikel