Östersunds FK värvar Linton Ulloa och Anton Berg till klubben

Spelartruppen har precis återsamlats och inlett de första träningspassen för säsongen. Östersunds FK kan idag tisdag presentera att Linton Ulloa och Anton Berg skriver på för klubben till 31 december 2024 respektive sista december 2023. 

16-årige Linton Ulloa började fotbollskarriären i Åre SLK innan han gick över till IFK Östersund där han den föregående säsongen både representerat laget i divison 2, samt ungdomslaget i division 3 mellersta Norrland. I de båda lagen blev det totalt 25 matcher med 7 mål sammanlagt under 2021, och han visade tidigt att han vill längre i karriären. 

I sina ungdomsår har Linton provspelat med danska topplaget FC Midjylland och varit på tapeten hos den italienska fotbollsgiganten Atalanta. 

-Det känns väldigt bra och det är en dröm som går i uppfyllelse. ÖFK är en fotbollsklubb som jag har följt sedan jag var 10 år så det känns fantastiskt att få ansluta till laget, säger Linton Ulloa. 

Även IFK Östersund-spelaren Anton Berg skriver på för klubben som startade 21 matcher i division 2 Norrand under 2021. Berg startade sin karriär i Ås IF, och när den 20-årige målvakten får beskriva sig själv mellan stolparna nämner han framför allt att han är en atletisk målvakt med räckvidd som inte är rädd att driva spelet med fötterna. 

– Det känns jättekul. Det är ett steg i rätt riktning där jag nu får vara med i starten av den nya säsongen. Redan från divison 2 följde jag laget och har gjort det fram tills resan nu i elitfotbollen. Vi kommer i år ha en trupp med många nya i laget, och tillsammans med Magnus och Amir har resan mot Allsvenskan börjat igen, säger Anton Berg efter påskriften med ÖFK.

-Det är två spelare som tränat regelbundet med laget under förra säsongen så klubben känner till dessa spelare väl. Anton och Linton är unga killar som har gjort det bra i träning och visat på professionell inställning där de dagligen gör sitt yttersta. Det känns riktigt roligt att två lokala killar tar steget upp i ÖFK:s A-lag och jag ser verkligen fram emot att följa deras utveckling under de kommande åren, säger Stefan Lundin, fotbollschef i Östersunds FK.


Dela artikel