Rafael om kvartsfinal mot Djurgården

Kvartsfinalen i Svenska cupen närmar sig. Det är hemmaplan för Djurgården och avspark kl 13.00 på söndag. 

Djurgården vann aldrig i fjol mot ÖFK, de hade 0 segrar förra säsongen i Allsvenskan när vi tittar bakåt. 
– Borta spelade vi 0–0 på Tele2, och hemma på Jämtkraft Arena 1–1, det talar om hur konkurrenskraftiga vi är som lag, säger Rafael Roldan Bermudez, analytiker i ÖFK.

Det blir sannolikt en tuff uppgift, men man får sällan något gratis som bekant. 
Det vi såg mot Mjällby då ÖFK plockade hem gruppsegern, var ett ÖFK som agerade som ett lag som höll i sin spelidé och strategi vilket också gav utdelning. 

-Jag tror att vi kommer att få en tuff bortamatch mot ett av de bästa svenska lagen, men vi har visat många gånger att vi är svåra att slå, på bortaplan särskilt.
-Förra året hade vi segrar mot Falkenberg, Kalmar, AIK, Helsingborg, Elfsborg och Sirius, vilket betydde seger i mer än var tredje bortamatch, säger Rafael Roldan Bermudez.

Djurgården var det lag som landade på en 4: är plats av de allsvenska lagen när det gällde förmågan att göra mål på sina avslut i fjol. De höll dessutom hyfsat tätt bakåt. 

Men om man sammanfattar vår grupp i svenska cupen, och våra insatser så här långt är vi statistiskt sett i framkant med bara ett enda mål insläppt, samt en riktigt bra utdelning på de målchanser vi skapar. 

Lägg till det teamarbete som pågår, som vi ser resultat av, så har ÖFK ingen anledning att gå för annat än seger. 

-Vi ser fram emot söndag och kommer att ge allt för att besegra DIF, ett steg närmare vårt mål att vinna cupen och ta hem europaspelet till Jämtkraft arena, avslutar Rafael Roldan Bermudez. 

Dela artikel