Sju landslagspelare i ÖFK

Texten är uppdaterad.

ÖFK är unika, med sju landslagsspelare som representerar lika många länder och återfinns i vårt A-lag. Det skapar såklart stolthet i truppen, klubben och föreningen. 

Amir Azrafshan, huvudtränare i ÖFK:
 -För det första är det jättekul för grabbarna, de har kämpat hårt för att ta en plats i sina landslag. Det visar även att ÖFK har en utvecklande miljö, det motiverar också andra i laget, eftersom det finns flera som knackar på dörren till sina landslag. 
-Sen är alla i laget jätteglada övar andras framgångar såklart, säger han 

Blair Turgott har sin landslagsplats i Jamaicas landslag, den 25 mars är det dags för vänskapsmatch mot USA, som spelas i Österrike. 
Där Blair Turgott förhoppningsvis finns med, förutsatt att han blir uttagen. 
-Jag är stolt över att få representera, det är mitt öde, och jag gör familjen stolt, säger han. 

Uppdatering: Blair Turgott var uttagen till 23 mannatruppen till den 25:e mars.
Men problem med handlingar gör att han inte deltar denna match, däremot kommer han delta senare under året, berättar han under måndags eftermiddagen. .

Flera av ÖFK´s spelare deltar i kvalet i de Afrikanska mästerskapen. Bland annat Aly Keita, rankad som en av allsvenskans bästa målvakter, han är målvakt för Guineas landslag sedan några år tillbaks, den 24 mars är det kval i mästerskapen mot Mali.

ÖFK´s Ahmed Awad är anfallare i Palestinas landslag och spelar VM-kval den 30: e mars mot Saudiarabien, andra omgången. På frågan om han ska spela mot Saudiarabien i kvalet till VM ler han brett.
-Ja, jag är uttagen svarar han. 

Här är alla landslagsspelare i ÖFK:
Aly Keita- Guinea
Kalpi Outtara- Elfenbenskusten
Marco Weymans- Burundi
Blair Turgott- Jamaica 
Ahmed Awad-Palestina
Noah Sonko Sundberg-Gambia
Ronald Mukiibi- Uganda 

 

Dela artikel