Vad säger statistiken om ÖFK -Örebro?

Idag är det hemmapremiär för ÖFK mot Örebro, ett lag med 50 säsonger i Allsvenskan. 
Matchen startar kl. 15.00 och ni kan se den på Discovery+

Rafael Roldan Bermudez är analytiker för ÖFK, och har kollat in läget inför matchen. 
-Vi har mött Örebro 10 gånger, vilket gett två segrar, sex förluster och två oavgjorda. Senaste tre säsongerna har vi ingen seger vare sig hemma eller borta mot dem. 

-Men vi kommer ha och ta en fantastisk chans idag att ändra på detta och lägga en seger till handlingarna. I våra möten visar statistiken oss att 60% av matcherna oss emellan har inneburit 2,5 eller fler mål. Så vi kan förvänta oss en underhållande match där vi siktar på att våra siffror på resultattavlan, visar mer än Örebros. 

-Vårt mål blir naturligtvis att upprätthålla vårt defensiva fokus som vi visade mot Kalmar senast.  Vi kommer att gå in för att förbättra oss både vad gäller utdelning på  förväntade mål, och skapa mer i boxen, och prestera fler skott under matchen.

Under försäsongen har Örebro snittat 1,78 mål och släppt in 1,33.De fick oavgjort i sin premiär mot Göteborg och spelade 0–0.

-Troligtvis ställer de upp formationen 1-4-4-2 eller 1-4-2-3-1.
-De försvarar sig med hög press och vill vinna bollen högt i banan. Stundtals backar de hem för att spela sig framåt. I försvar kombinerar de faser med hög pressning och försöker återhämta bollen högt upp på planen med stunder när de blir lägre och vill spela sig upp, där kantspelarna siktar in sig på sina strikers. 

Ni ser dagens möte på Discovery+. Tillsammans med Discovery så erbjuder de en deal för discovery+ Total årspaket! Skaffa årspaketet för 199kr/månad (ord. pris 299kr/månad). 

För varje nyteckning genom denna länk går det en kick-back tillbaka till Östersunds FK. Häng med under säsongen och se ALLT från Allsvenskan/Superettan redan från start! Klicka på länken nedan för att ta del av erbjudandet samtidigt som du stöttar Östersunds FK.

Länk till erbjudandet.

Efter matchen ger Rafael en kort inblick kring statistiken som kan vara användbar för att följa denna spännande Allsvenska säsongen.


Dela artikel