En magisk kväll tillsammans med författaren Chimamanda Ngozi Adichie

Kvällen den 26 november fick vi i ÖFK-familjen uppleva något helt makalöst. Tillsammans med Kulturhuset stadsteatern hade vi bjudit in den ikoniska författaren Chimamanda Ngozi Adichie. En författare som ligger oss extra varmt om hjärtat. Vi läste hennes Americanah och när Chimamanda fick veta det svarade hon med en videohälsning som fick spridning över hela världen.

Nu var det vår tidigare lagkapten Brwa Nouri som skickade en videohälsning från Bali och inte ett öga var torrt i den fullsatta konsertsalen.

 

Moderator för kvällen var Amie Bramme Sey och vår egen Judith Barker var sidekick. Det var en kväll vi aldrig kommer att glömma. En kväll där det fanns utrymme att prata om rasism, sexism, mansnormer och hur en författare och en bok kan göra en fotbollsspelare ännu modigare på och utanför planen.

 

Chimamanda Ngozi Adichie, född 1977 i Nigeria, är en av världens främsta författare. Sedan debuten 2004 med Lila hibiskus, har hon hyllats för ett flertal romaner, bland andra Americanah och En halv gul sol som tilldelades Orange Prize för Fiction 2007. Hon har även rönt stor framgång och uppmärksamhet för sina manifest Brev till en nybliven förälder (2017) och Alla borde vara feminister (2014) som samplades av artisten Beyoncé på låten Flawless (2014). Alla borde vara feminister distribuerades också till samtliga elever som gick i andra klass på gymnasiet när den utkom i Sverige 2016.

Dela artikel