ÖFK förlorar borta mot IK Brage

ÖFK står och stampar lite i Superettan. Söndagens match borta mot IK Brage slutade med förlust, 1-2 efter bitvis bra spel från de rödsvarta. ÖFK hade 1-1 men tappade sen till 2-1 innan halvtid.

ÖFK började matchen med en 4-2-3-1 uppställning där Arquimides Ordónez sprang ensam på topp med Kroon, Oluwayemi och Sporrong som understöd.

Redan efter två minuters spel fick ÖFK sin första målchans i den här matchen. Ordónez fick en fin passning inne i straffområdet, han fick drog sig ute lite till höger och sköt ett skott rätt på IK Brages målvakt Viktor Frodig.

Mykola Musolitin visade att han ville ha boll och skapade två halvchanser inom några minuters spel. Bägge gångerna lyckades Musolitin komma ifrån sin försvarare och började attacken in mot straffområdet. Bra intensioner och roligt att se att ÖFK, som behöver göra mål, nu får en offensiv spelare som är svår att stoppa.

IK Brages första riktiga målchans kom efter 17 minuters spel när ÖFK skulle spela sig ut från eget straffområde men blev hårt straffade när ÖFK-spelare tappade bollen och 1-0 var ett faktum genom IK Brages Henry Sletsjöe. Känslan var att det här var ett helt onödigt insläppt mål från ÖFK:s sida.

Matchen stod sedan och vägde. IK Brage som låg på fjärde plats i tabellen inför matchen, lyfte fram sitt lag och skapade press på ÖFK som såg förvånade ut över den höga pressen.

I den 29:e matchminuten kom Ordónez loss på vänsterkanten, gick in mot straffområdet och fick fram bollen framför målet. Där var det helt fritt men tyvärr ingen ÖFK-spelare som kunde slå in kvitteringen.

I 32:a minuten kom Ordónez igen lite till vänster och denna gången fick Bragespelare rensa till hörna, lite i panik och det syntes att hemmalaget hade stora problem att stoppa Ordónez i den första halvleken.

Kvitteringen för ÖFK kom i 34:e minuten där Musolitin slog ett inlägg, som först kändes för långt, men istället kom Yannick Adjoumani som skjuten ur en kanon och sköt in 1-1.

Tyvärr tappade ÖFK lite markering inne i straffomfået och bara två minuter efter kvitteringen kunde Adil Titi göra 2-1 till hemmalaget. IK Brage visade gång på gång att det inte går att släppa dem in i straffområdet, där var Dala-laget väldigt skarpa.

-Det känns som om vi faller in i deras spel. Vi måste vara bättre att styra matchen i andra halvleken. Det är frustrerande att vi jobbade så mycket för att få till en kvittering och sedan får de 2-1 direkt efter kvitteringen, sa Albin Sporrong i halvtid till Discovery Plus.

I den andra halvleken började hemmalaget IK Brage bäst och skapade några halvchanser innan ÖFK, med hjälp av Ordónez kom fram i en halvchans.

I 54:e matchminuten kom Simon Kroon tillsammans med Hopcutt i ett snyggt anfall, Kroon spelade fram till Hopcutt som placerade bollen i bortre stolpen. Så nära kvitteringen för ÖFK den gången.

I 62:a minuten var alla beredda att skriva 3-1 till IK Brage, först skjuter hemmalaget i stolpen, sedan på returen tar bollen i ribban och går ut till ny möjlighet för Brage men denna gång var ÖFK med och rensade bort bollen.

I 63:e minuten byttes Jakob Hedenqvist ut och in kom istället Chrisnovic Nsá. Nsá skapade direkt en bra möjlighet. Några minuter senare hade Adjumani ett skott som gick strax över.

ÖFK hade sedan några riktigt bra minuter där de tidigt bröt IK Brages uppspel och skapade ett riktigt bra tryck mot de grönas straffområde.

I 71:a minuten byttes Kron och Oluwayemi ut och in kom istället Erick Brendon och Sebastian Karlsson Grach. ÖFK fortsatte att hålla boll och skapa början till bra lägen utan att komma ända in till straffområdet.

Karlsson Grach hade ett jätteläge efter 85 minuters spel. I utkanten av straffområdet sköt Sebastian ett skott som målvakten i IK Brage, Viktor Frodig, gjorde en fin räddning på. Sista minuterna av matchen tryckte ÖFK på och hemmalaget fick i panik spela bort bollen.

Fyra minuters tilläggstid gav tyvärr inga mål för ÖFK utan matchen slutar 1-2 och ÖFK får fortsätta att leta formen och poäng. ÖFK:s nästa match i Superettan spelas borta mot Skövde AIK på lördag 18 maj klockan 13.00. Nästa hemmamatch för ÖFK spelas onsdag 22 maj mot Gefle IF, en match som startar 19.00.

-Vi skapar en hel del men gör bara ett mål. Vi kunde ha gjort 1-0 redan efter 30 sekunder men gör inte det. I andra halvlek kommer vi ut lite bättre. Vi får ta nya tag, sa Simon Kroon efter matchen till Discovery Plus.