Peja Lindholm blir ny klubbchef och VD för Östersunds Fotbollsklubb

ÖFK kan idag presentera att världsmästaren, europamästaren och sportikonen Peter ”Peja” Lindholm kommer ta över som ny VD och klubbchef i början av 2023. Nuvarande tillförordnande VD Tommy Holmgren hade i samband med ankomsten annonserat att han enbart kommer vara verksam på rollen fram tills årsmötet. 

Under en längre tid har Östersunds FK arbetat för en långsiktig lösning med att rekrytera en klubbchef. Rollen ska tillsammans med kanslipersonalen, a-laget och akademin bidra med en kontinuitet och professionalism som är pusselbitar för det nya ÖFK.

Lindholm är ett välkänt namn inom sportvärlden, där han är en av Sveriges främsta profiler genom tiderna med sina meriter inom curlingen. På meritlistan finns bland annat tre VM-guld, två EM-guld och OS-deltagande som skipper för sitt framgångsrika lag. Som ledare inom curlingen har han tränat de svenska curlinglandslagen under ett flertal år, och var dessutom ledare för Kinas landslag på hemma-OS i Peking. Nu senast blev det EM-guld på hemmaplan när han representerade Danmarks curlingdamer på plats i Östersund. 

Tom Pripp, ordförande för Östersunds FK Elitfotboll AB lyfter fram rekryteringen som en profil att vara stolt över. 

-Vi är oerhört glada att kunna presentera Peja som ny klubbchef och VD, och ser att detta kommer vara en långsiktig lösning för klubben. Med den ledarerfarenheten och kunskapen som Lindholm besitter kommer det ge ett tillskott att leda klubben mot de mål som finns. 

Tillsammans med Tommy Holmgren och styrelsen kommer Peja Lindholm omgående arbeta för att få till en smidig överlämning. Tanken är att Lindholm tar över helt från och med den första februari nästa år.

-Det är ett fantastiskt uppdrag. Att få vara en bidragande del att bygga upp det nya ÖFK från grunden, där fokuset kommer vara att det sportsliga ska synas är ett uppdrag som är svårt att tacka nej till. Jag vill skapa förutsättningar för att klubben ska komma upp i det högsta planet igen, och jag tror på det här, säger Peja Lindholm. 

Peja ser att sina kunskaper inom elitidrotten kommer kunna bidra med det som behövs.

-Jag vet hur elitnivå hanteras och vad som är viktigt för en idrottare. Det handlar inte bara om prestationen på arenan, utan att dessutom få till livspusslet på sidan om. Vi har en organisation som kommer arbeta gemensamt mot våra målsättningar. Efter att ha följt ÖFK under en längre tid vet jag att vi har alla förutsättningar för att lyckas, avslutar Lindholm.

Dela artikel