Var står vi?

Vi spelar elitfotboll nästa år i Sveriges näst högsta liga, Superettan. Målet är att vi ska tillbaka som ett stabilt allsvenskt lag. 
I vilket läge är vi?

Det är ingen hemlighet att vi ekonomiskt har det väldigt tufft, och att vi kämpar hårt med att få en ekonomi i balans och en starkare likviditet. 

Vi gör flera åtgärder för att få in likvida medel.

Vi jobbar hårt med att få fram de medel som andra klubbar är skyldiga oss utifrån de avtal vi har avseende tidigare spelarövergångar, fordringar vi ännu inte fått betalt för.
Medel vi skulle fått redan i somras. 

Vi jobbar med att få in permitteringsstödet och omställningsstödet samt medel från riksidrottsförbundet som vi är berättigade till. 

Vi väntar pengar från samarbetspartners inom Allsvenskan.
Vårt billotteri pågår där en lott för 250 kronor innebär att man kan vinna en sprillans ny bil. Vi ska sälja 3000 lotter och dragning sker lagomt till sista hemmamatchen.

Allt sammantaget rör det sig om betydande summor. 

Framåt
Det förs samtal med investerare och sponsorer och vi har löpande dialog med andra intressenter.
Så här långt är det positivt med flera större, och mindre sponsorer som står kvar. 

Vi ser att mängder av människor ger ÖFK och elitfotbollen sitt stöd vad gäller framtiden, det vill vi vara noga med att fånga upp såklart. Intresset för elitfotbollen och insikten om ÖFK´s roll är stor,  i samhället ska vi vara en sammanhållande kraft.

Vår prognos framåt är att vi har en annan kostnadskostym nästa år. Hittills är alltså signalerna från sponsorer som vill stötta oss positiva. 
De vill se att vi har ett lag i Allsvenskan i framtiden och att vi dessutom stärker vår roll, tar ansvar för elitfotbollen i vårt samhälle, och att den ska kunna utvecklas.

Nästa år måste bli ett år utan restriktioner och stängda spelarfönster. Bara där har vi ett helt annat läge nästa år. Just nu jobbar vi med planen för nästa år i Superettan, den får vi återkomma till allt eftersom bitarna faller på plats. 

Samtidigt slutför vi våra insatser i Allsvenskan. 
ÖFK har två hemmamatcher kvar. Den 22 november samt den 4 december. Ta med familj, vänner och bekanta, arbetsplatser och slut upp från hela regionen. 

Vi erbjuder biljettpris på de båda matcherna till minimum 50 kr, eller en högre frivillig summa. Vill man betala mer för att stötta ÖFK mot Allsvenskan så tar vi tacksamt emot det.  
A-laget, klubben och föreningen har ett oerhört tufft år bakom sig, men framtiden för sig.

Vi ger oss aldrig!

Dela artikel